Jdi na obsah Jdi na menu

Hájecký podzimáček 2023

https://www.rajce.idnes.cz/hazenamilevsko/album/hajecky-podzimacek-2023-mini

Stejně jako loni zahájilo milevské družstvo MINI turnajovou sezónu na Hájeckém podzimáčku, pořádaném klubem HC Háje Praha ve Zdiměřicích u Prahy 13.-15.října. V letošním roce šlo o velký víkendový turnaj s 12ti týmy z Čech, Moravy, Slezska a Slovenska. Konkurence tedy byla velká. Milevští odjeli s výzvou loňské nečekané vítězství obhájit. K obrovské radosti trenérů a rodičů se i letos turnaj podařilo vyhrát a dovolíme si říct, že ve velkém stylu.

Milevský tým odjel v sestavě 10ti dívek a 2chlapců a všichni byli natěšení na první srovnání s ostatními soupeři.

Byly nalosovány dvě skupiny po šesti a z nich vzešly další boje o 1.-6.místo a 7.-12.místo. Aby tým mohl myslet na medaili, bylo třeba se umístit ve skupině co nejlépe.

První utkání se Zlínem byl v první půli nervózní a hráčky kupily chyby. Naštěstí se dařilo v obraně, a co prošlo přes obranu, parádně vychytaly brankařky. V druhé půli už milevští dominovali a vyhráli 11:3.

Také v dalších zápasech ve skupině hráčky i hráči předváděli výborné výkony. Důsledná obrana a parádní akce v útoku zajistily celkové vítězství ve skupině.

Výsledky mluví za vše. HC Milevsko: Strakonice 13:5, slovenský ŠKH Rohožník 9:2, TJ Sokol Písek 13:5, TJ Sokol Kobylisy 13:1.

V neděli milevské čekaly souboje s třemi nejsilnějšími týmy z druhé skupiny. TJ Sokol Poruba byl neznámý soupeř. Házenkáři z Milevska nic nenechali náhodě a do zápasu vlétli s plným nasazením. Zatímco nastříleli 13branek, ostravským se podařilo skórovat pouze jednou.

Do posledních dvou utkání tým nastupoval nervózně, protože se jednalo o jeho stálé házenkářské rivaly. O to větší radost trenéři měli, když se oba zápasy podařilo vyhrát opět velkým rozdílem a soupeři těžko hledali recept, jak překonat naši poctivou obranu. Konečné skóre s Plzní svítilo 11:2 a se Slavií Praha 10:2 pro Milevsko a mohlo se slavit celkové vítězství. Děti obdržely velký pohár a krásné medaile pro první místo.

Celý tým předváděl krásnou házenou, každý hráč odváděl poctivou práci a plnil zadané úkoly. V útoku se dařilo kombinovat do pohledných akcí, děti se prosazovaly ze všech pozic. Také obrana fungovala a brankařky ji skvěle jistily. Nejužitečnější hráčkou týmu byla trenéry zvolena Pavlína Němcová.

Další velká akce milevské minižactvo čeká na domácí Minipralince 3.-5.listopadu. Zveme všechny fanoušky házené a doufáme, že nás podpoří k dalším podobným výkonům.

Sestava a branky: Vildtová 10, Štemberková 2, Kodadová 5, Hoferková 2, Hlavínová 27, Němcová 21, Burdová 6, Kalina 7, Tomanová 2, Slámová 11, Wolf, Volfová

img-20231016-wa0042.jpg

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář