Jdi na obsah Jdi na menu

Začátek sezony 2018/2019

Házenkářům začala podzimní část sezóny

Tento víkend byl pro milevskou házenou plný turnajů. V sobotu 22. 9. vyrazila nejmenší přípravka a mladší mini na turnaj do Strakonic, minižákyně se zúčastnily turnaje v Praze a v neděli 23. 9. starší žačky bojovaly o výsledky v Příbrami.

 

fotky týmů na rajčeti

 

Hájecká podzimní

Minižákyně se v sobotu 22. 9. zúčastnily turnaje v Praze Hájích. Po tříměsíční hrací pauze se na zápasy opravdu těšily a zvláštností pro ně také bylo, že turnaj se konal na venkovním hřišti. Počasí přálo, a tak se žádné nastydnutí nekonalo. Holky podaly mimořádný výkon, hlavně obraně se nedalo nic vytknout. Z pěti zápasů tři vyhrály a dva prohrály. Přesto obsadily až 4. místo. S Plzní a domácími Háji měly stejný počet bodů, a tak rozhodovaly až sečtené vstřelené góly. Chyběly jim dva na 3. a tři góly na 2. místo. Ukáplo pár slziček, ale vzrostlo odhodlání být příště lepší.

Zápasy:  

Mil. – Ivančice          8 : 4

Mil. – Slavia Praha   9 : 3

Mil. – Plzeň               4 : 2

Mil. – Háje Praha     5 : 11

Mil. – Písek               5 : 10

 

Foto:

Stojí zleva: vedoucí družstva Libor Koňák, Veronika Matějková, Linda Králová, Taťána Radostová, trenérka Lucie Kosobudová

Klečí zleva: Stela Koňáková, Ella Broučková, Tereza Janušková, Kristýna Peterková, Simona Němečková

Leží: brankařka Adéla Dostálová

 

Mini Strakonice

Druhá část družstva miníků odjela bojovat na turnaj v malé házené do Strakonic. Zde poměřili své síly se třemi týmy domácích, dvěma ze Sezimova Ústí a s Jindřichovým Hradcem. Turnaj byl motivační, bez výsledků, ale my víme, že jsme nestačili pouze na klučičí družstvo Strakonic.

Foto:

Zleva: Pavla Synková, Vít Hroník, Vít Černý, Matěj Třešnička, Jakub Houska, Jirka Prášek

Dole: Kristýna Džermanská

 

 

 

Zlato z turnaje starších žaček v Příbrami

 

Dne 23. 9. 2018 jsme si dojeli pro vítězství na turnaj  starších žaček do Příbrami. Byl to jen takový malý a zahřívací turnaj pro novou sezonu, jen o 4 družstvech - Milevsko, Příbram, Mělník a České Budějovice (nakonec za ČB, které skolila marodka, zaskočili příbramští mladší žáci). Naše děvčata tam jela s velkým očekáváním a v jiném složení než hrála v loňské sezoně. Nebyla ještě pořádně sehraná a neznala ani soupeře. Hrálo se klasicky 2x20 minut a naše holky všechny zápasy vyhrály s velkou převahou.

Pořadí:

1. Milevsko

2. Příbram dívky

3. Mělník

4. Příbram chlapci

 

Naše výsledky:

Milevsko - TJ Spartak Příbram holky  25:7

Milevsko  -TJ Spartak Příbram kluci   26:9

Milevsko - Mělník                                20:4

 

Foto:

Nahoře zleva: trenérka Martina Šulcová, Nela Horažďovská, Barbora Samcová, Nikola Kristiánová, Marcela Lípová, Barbora Volfová, trenérka Eva Menhartová

Dole zleva: Martina Koňáková, Nela Čunátová, Barbora Kreuzerová, Tereza Kodadová, Hana Bočanová, Michaela Kodadová

Leží: brankařka Štěpánka Štěpánková

 

 

Přípravka ve Strakonicích

 

V sobotu 22. 09. 2018 házenkářská přípravka zahájila svou podzimní sezonu. Soutěž přípravek probíhá formou turnajů a hraje se systémem 4+1 na polovině házenkářského hřiště. Jihočeské házenkářské kluby se střídají v pořadatelství těchto turnajů a jako první nás přivítaly Strakonice. Po prázdninové přestávce to byla první ostrá zkouška nejmladších házenkářek, pro některé z nich to byl úplně první turnaj. Všechna děvčata bojovala a hrála jako jeden tým, proto si odměnu za svůj výkon zaslouženě odnesla každá z nich. Spokojeni byli i trenéři Veronika Hřebejková a Miloslav Kosobud. První letošní vystoupení děvčat jim udělalo radost a doufají, že budou i nadále předvádět skvělou týmovou hru.

 

Foto:

Zadní řada zleva:

Klára Džermanská, Natálie Matějková, Tereza Němečková

Spodní řada zleva:

Karolína Vacková, Tereza Hlavínová, Štěpánka Janouchová, Šárka Hlavínová